13.3.2014

Alkaako laihdutus masentaa tai kyllästyttää? Näillä ohjeilla uuteen nousuun

Joko laihdutus masentaa tai kyllästyttää? Yksinkertaisia vinkkejä.

Jos tilanne on tälläinen testaa näitä vinkkejä:
1. Kävele ja katso kaukaisia asioita mm. puita kaukana. Liikunnan erityisesti kävelyn hyödyt ovat olleet jo pitkään tunnettuja masennuksen ehkäisemisessä ja parantamisessa. Peripfeerisen näön aktivoiminen tuntuu myös jotenkin ihmeellisesti auttavan aivoja toipumaan masennuksesta ja laiskuudesta.


2. Optimoi aivokemiasi kalaöljyllä. Monet tutkimukset kertoo, että alhaiset EPA ja DHA tasot vaikuttaa mielenterveyteen ja aiheuttaa masennustaväkivaltaista käyttäytymistä ja oppimisvaikeuksia. Vaikea ymmärtää miksi haluisit olla tästä puutoksessa kun ratkaisu maksaa noin 3,6 euroa tai Suomesta ostettuna 5 euroa kuukaudessa.


3. Optimoi energiatasosi B-vitamiini valmisteella. Et voi uskoakkaan miten suuri vaikutus hyvällä multi-B-vitamiini valmisteella on yleiseen energiatasoon. B-vitamiinit parantavat myös unen laatua, erityisesti B-12 vitamiini voi auttaa lisäämällä melatoniinin määrää, koska jos olet puutteessa keho ei välttämättäi tuota melatoniinia. Voi olla vaikea luopua monesta lihottavasta ruuasta kuten esimerkiksi leivästä jos se on ruokavaliossa suunnilleen ainut B-vitamiinien lähde. Keskity siis muutenkin ravinnepuutoksien paikkaamiseen jos aiot laihtua nyt tai tulevaisuudessa. Myös C-vitamiini on ehdottoman tärkeä energian antaja laihduttajalle.


4. Lisää mausteitten määrää ruokavaliossasi. Pelkästään chilin lisääminen ruokavalioosi lisää tuntuvasti endorfiinien määrää elimistössäsi, lisäten hyvän olon viboja. Laajaan maustekaappiin satsaaminen kannattaa. Tulisten mausteiden lisääminen ruokavalioon auttaa sinua jopa laihtumaan nopeammin (lisääntyneen termogeneesin eli lämmöntuoton takia). - Could chillies help you slim?

Chilin lisääminen ruokavalioon voi lisätä lämmöntuottoa eli termogeneesiä ja johtaa näin ollen laihtumiseen (kuvan lähde).


5. Lisää laadukas kaakao ruokavalioosi. Prosessoimaton orgaaninen ja mahdollisimman luonnollinen alkalisoimaton kaakao on yksi parhaimmista lisistä terveelliseen ruokavalioon. Pikkuiset masennukset lähtevät tällä juomalla tosta noin vain ja inspiraatio elämään palaa. Lue lisää kaakaon hyödyistä täältä. Cococardio sisältää kaakaon lisäksi hibiscus uutetta ja punajuurimehu jauhetta joka auttaa erinomaisesti verenkierron parantamiseen. Kaakaon teobromiini lisää energian kulutusta ja rasvan vapautumista rasvasoluista. Kaakao on siten myös laihduttajalle sopiva juoma kunhan et hoida makeuttamista sokerilla. Suosittelenkin tilaamaan esim. jonkin nestemäisen stevia makeuttajan (piparminttu ainakin todella hyvä).